İstanbul Üniversitesi ile İşbirliği Protokolü İmzalandı

İstanbul Üniversitesi ile Kapalıçarşı Esnaflar Derneği arasında Kapalıçarşı’nın Bilgi Sistemi ve Dönüşümü Sisteminin Gerçekleştirilmesi protokolü imzalandı

İstanbul Üniversitesi ile Kapalıçarşı Esnaflar Derneği arasında “Kapalıçarşı’nın Bilgi Sistemi ve Dönüşümü Sisteminin Gerçekleştirilmesi Protokolü” 8 Mayıs 2015 tarihinde İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak’ın makamında imzalandı. Kapalıçarşı’yı bilgi sistemi ile buluşturmak projenin esas amacını taşıyor. Bu kapsamda, esnafın bilgilendirilmesi, esnafa çeşitli konularda eğitimler verilmesi, Kapalıçarşı’da bulunan değerli bilginin toplanması ve saklanması proje için büyük önem arz ediyor.

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak konuşmasında İstanbul Üniversite’sinin ve Kapalıçarşı’nın ortak noktasını “Biz de Fatih’in eseriyiz, çarşı da Fatih’in eseri” diye tanımlayarak, Kapalıçarşı Esnaflar Derneği ile yapılan işbirliğinin önemi hakkında şunları söyledi: “Bizim amacımız şehrin adını taşıyan ve şehirle birlikte anılan bir üniversite olmak. Şehirden çok şey alıyoruz, şehre de üniversite olarak kendi birikimlerimizi sunmamız lazım. O açıdan sizleri de burada görmekten mutluluk duyuyoruz, tanıyan ama konuşmayan iki birim gibi değil de, kaynaşan beraber çalışan şehrin ortak sorumluları olarak birlikte yol almak istiyoruz.”

Protokolde ayrıca, İÜ Rektör Danışmanı ve Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Doç. Dr. Ergün Yolcu ile Kapalıçarşı’nın Bilgi Sistemi ve Dönüşümü Sisteminin Gerçekleştirilmesi Projesi Yöneticisi olan, Enformatik Bölüm Başkanı ve BUYAMER Müdürü Prof. Dr. Sevinç Gülseçen de hazır bulundu.

Protokol sonunda, İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak tarafından, Kapalıçarşı Esnaflar Derneği’ne hatıra olarak plaket takdim edilmesinin ardından, dernek yetkilileri Rektör’e çini hediye sundular.

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8